Blogg gratis Logga in

26 Sep, 2007

Georgien stoppas från EM-kval i Sverige

Skrivet av georgien 06:36 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Sport

EM-kval för flickor18

Det grekiska konsulatet i Tbilisi har åter stoppat ett georgiskt landslag från deltagande i EM-kval i Sverige. Den här gången handlar det om Georgiens landslag för flickor under 19 år. Den svenska landslagsledningen uttryckte ikväll sitt missnöje med hanteringen och kommer att rapportera det till det svenska fotbollsförbundet. Den Svensk-georgiska föreningen avfyrar på nytt en anmälan till EU, till berörda svenska, georgiska och grekiska departement samt även till UEFA och det internationella fotbollsförbundet för förnyade fall av idrottslig diskriminering av georgier.

Georgien skulle ha mött Sverige i EM-kval i Falköping nu på onsdag, Ungern i Falköping på fredag och Kazakstan i Tidaholm på måndag den 1 oktober. Detta innebär inte bara en stor skandal för fotbollen, utan även förlorade biljettintäkter för arrangören Västergötlands Fotbollsförbund.

Förra veckan hade Värmdö kommun besök av sina samarbetsparter, bland annat bestående av ministrar från den autonoma republiken Adzjarien (Adjara) och tjänstemän från den georgiska hamnstaden Batumi som också de klagade på den grekiska visumhanteringen. Den här gången hade det grekiska konsulatet efter mycket krångel utfärdat ett gruppvisum för delegationen, något som inte längre accepteras inom Schengen. Delegationen höll därför på att stoppas i Tyskland där de mellanlandade.

Sålunda kan vi konstatera att de inte bara är jävliga på det grekiska konsulatet i Tbilisi, de är inkompetenta också! Hanteringen av den gångna sommarens skogsbränder i Grekland beskriver mycket väl hur grekiska myndigheter och den grekiska statsapparaten fungerar.

Vi utgår från att vi också får höra någon ny bortförklaring från det svenska Utrikesdepartementet att det inte är deras ansvar.

Svenska fotbollsförbundet

Damfotboll

Fotbollskanalen

Svensk fotboll

Georgiens president till Grekland

Svensk-georgiska föreningen

UEFA Women's U-19 Championship


kommentarer