Blogg gratis Logga in

19 Sep, 2007

Georgier producerar ny popvideo i Norrland

Skrivet av georgien 23:42 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Kultur

Levan Tsikurishvili

Den 23-årige georgiern Levan ”Lasha” Tsikurishvili fick i våras hedersuppdraget att göra den nya musikvideon åt en av Östeuropas populäraste popartister, georgiern Dato Khujadze, som lanseras i slutet av september. Låten som på ryska bär titeln ”Ona”, som betyder hon på svenska, kommer säkert att överraska många då den även har svenska sånginslag. Just nu pågår bearbetning av svenska och norska MTV för lansering av videon i Skandinavien. Filmsekvenserna från den nybyggda Högakusten-bron utanför Kramfors är ju också smått historiska då Lasha var den förste som fick bron avstängd för filminspelning. Inspelningen gjordes av Mbelieve, bestående av regissören Lasha Tsikurishvili, fotografen Andreas Lundqvist och 3D artist Andreas Nordlund i samarbete med Powerhouse. I videon deltar även ett antal dansare från The Wicked Show i Östersund.

En av Dato Khujadzes tidigare videoinspelningar med titeln ”Makhindji var” har väckt internationell uppmärksamhet för sin nyskapande och konstnärliga stil. Kanske blir videon Ona en uppföljare till denna.

Den ganska nyblivne norrlänningen Lasha berättar på bred norrländska att han nu hittat hem och trivs förträffligt med sambon Eva Morin då de rotat sig i Östersund. Han satsar även på att marknadsföra traktens lokala förmågor och vem vet om Östersund blir Sveriges nya musikmetropol.

Sveriges Radio

Nya videon

You Tube

Backstage Video

Pressmeddelande om Back stage videon

Video - Makhindji var

Cikura

The Wicked Show


kommentarer