Blogg gratis Logga in

26 Jul, 2007

Bildt och Billström återupprättar järnridån

Skrivet av georgien 21:32 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Politik

Sveriges regering

Med Berlinmurens fall var vi nog många som hyste förhoppningar om att repressionens tid var förbi och att vi skulle gå en ljusare tid till mötes i Europa. Sedan några månader tillbaka har vi tvärtom fått uppleva en repressivitet från EU och Sverige mot vissa utvalda länder (varav Georgien är ett) som för oss tillbaka till det kalla krigets dagar.

Visumblockaden av georgier, som främst drabbar vanliga georgier som uppfyller alla krav för inresa, kommer att få mycket långsiktiga konsekvenser för Georgien då ingen längre vågar bjuda in georgiska musiker, sångare, dansare, konstnärer, idrottsutövare, idrottslag eller andra, eftersom de ekonomiska riskerna är för stora; de kommer ju ändå inte hit. Nej, herrarna Carl Bildt och Tobias Billström, inte ens Rysslands president Vladimir Putin lyckades med det ni åstadkommit i samarbete med likartade inom EU.

Eftersom det svenska utrikesdepartementet och justitiedepartementet inte kommit tillrätta med situationen rörande visumhandläggningen på Greklands konsulat i Georgiens huvudstad Tbilisi eller berättat hela sanningen om hur det egentligen förhåller sig, finns det även all anledning att betvivla sanningshalten i pratet om att göra det lättare med arbetskraftsinvandring mm. Klarar man inte av enkla uppgifter som att ge behöriga vanliga visum ska man nog akta sig för att ta på sig nya uppgifter som arbetstillstånd och liknande.

Ställ gärna frågor kring den överenskommelse rörande visum för georgier som finns inom EU till Carl Bildt och Tobias Billström och deras medarbetare. Ni når dem enklast via telefon på 08 - 405 10 00 eller via nedanstående e-postadresser:

registrator@foreign.ministry.se

registrator@justice.ministry.se

För övrigt tycker vi att Carl Bildt, som inte gjort ett skapandes grann för Georgien och det gäller naturligtvis även departementets företrädare från den förra regeringen och för all del även förre statsministern Göran Persson själv, ska sluta fjäska för Mikhail Saakashvili och ägna sig åt att hjälpa landet och dess medborgare istället.

Nästa gång berättar vi om hur det gick till när Spaniens förre regeringschef José Maria Aznar och hans hejdukar fick packa och dra 2004.

Vi hörs!

Svensk-georgiska föreningen

EU-kommissionen


kommentarer