Blogg gratis Logga in

22 Jul, 2007

Georgien stoppas från deltagande i O-Ringen

Skrivet av georgien 21:13 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Sport

O-Ringen pågår 22-27 juli 2007

Georgien, som skulle ha ställt upp med två deltagare i världscupen i orientering under O-Ringen i Mjölby som börjar idag och pågår 22-27 juli 2007, kommer inte att kunna delta i tävlingen eftersom de inte fick någon möjlighet till en visumintervju förrän i slutet av september. Det handlar den här gången om Akaki Khvedelidze, ordförande i Georgiens orienteringsförbund och hans orienteringskamrat Mamuka Kakauridze. Akaki berättar att han hade sett fram emot tävlingen men att det är omöjligt att komma fram på telefon till det grekiska konsulatet som handlägger visumärendena för svenskt vidkommande. ”Jag bor ju i Kutaisi och man måste boka tid per telefon för att komma på en intervju. Vad ska man göra då det inte går att komma fram.”

Det är beklämmande att det får vara så här. Ett så stort och välkänt arrangemang som O-Ringen skulle ha gett Georgien fin reklam på många sätt och hade satt Georgien på kartan för orienteringsintresserade svenskar. Det mediala intresset för O-Ringen är ju jättestort och intresset för orientering bland svenskar ökar ju då välkända program som Ring så spelar vi och Sommarsverige sänder från evenemanget. Man får skämmas över att vara svensk, säger Göran Dalin, ordförande för Svensk-georgiska föreningen.

Vi ställer nu våra förhoppningar till det Svenska Orienteringsförbundet och hoppas att de också protesterar mot den idrottsliga diskrimineringen av georgier.

I fredags nåddes vi även av beskedet att Gällivare-Malmbergets Fotbollsförening blev av med sina tre georgiska spelare då de inte fått sina visum förlängda. GMFF:s tränare, Zaur Svanadze, berättar att man försökt förlänga visumen men att det inte gick. Han hoppas nu att man via den svenska ambassaden i Ukraina ska lyckas få visum på nytt för de georgiska fotbollsspelarna. Vi är väl inte lika hoppfulla att det går (se kommentarerna i föregående artikel).

O-Ringen

Svenska Orienteringsförbundet

Corren

Norrländska Socialdemokraten

GMFF


kommentarer