Blogg gratis Logga in

17 Jun, 2007

Georgien stoppas från deltagande i EM i armbrytning i Lycksele

Skrivet av georgien 13:34 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (4) | Trackback Trackbacks (0) | Sport

Det grekiska konsulatet i Georgiens huvudstad Tbilisi har åter hindrat georgiskt deltagande i ett stort idrottsevenemang. Den här gången handlar det om 28 av Georgiens främsta armbrytare som inte får visum för att delta i EM i armbrytning i Lycksele 18-24 juni 2007. Idrottsevenemanget är ett av de stora internationella evenemangen i Sverige i år och en av höjdpunkterna under 400-årsfirandet av norrländska Lycksele. Bortåt 600-700 deltagare hoppas arrangörerna på under EM-dagarna. Har man inte möjlighet att ta sig till Lycksele så sänder Sport Expressen direkt från evenemanget och via satellit kan omkring 120 länder följa sina favoriter under EM.

Flera av de georgiska armbrytarna hade haft goda medaljchanser bara de hade fått komma hit. Andreas Johansson, ordförande i Svenska armsportförbundet, beklagar att det inte gick att få visum för georgierna trots att man länge haft kontakt med företrädare för det georgiska förbundet.

Grekland har nyligen anmälts till EU-kommissionen för diskriminering och kränkande särbehandling av georgier och nu kommer ärendet även upp på de internationella idrottsförbundens bord.

Avslutningsvis så går våra tankar idag till den sexfaldige georgiske världsmästaren i armbrytning Giorgi ”Gia” Gvichiani som brutalt mördades i Moskva under den rysk-georgiska konflikten i början av oktober 2006.

Vi önskar Lycksele ett glatt firande och Sverige lycka till i tävlingarna.

EM i armbrytning 2007

Dagens Nyheter

Svenska armsportförbundet

World Armwrestling Federation

Lycksele 400 år

Europeiska armsportförbundet


kommentarer

Vad har grekiska konsulatet med detta att göra? Om det är så att Grekland representerar Sverige i Tblisi måste man väl ändå ha något slags instruktioner från svenska UD?

Skrivet av Bengt O. 18 Jun 2007, 16:26

Just det.

Skrivet av Göran Dalin 18 Jun 2007, 16:28

First we take Manhattan, then .........

Skrivet av Göran Dalin 18 Jun 2007, 17:01

Intressant inlägg!

Skrivet av Klepke 21 Jun 2007, 15:11