Blogg gratis Logga in

3 Maj, 2005

Hjälpen når fram - Norge var först ut

Skrivet av georgien 00:06 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Allmänt

Norska civilförsvaret

Det norska Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skickade i söndags ett flygplan med nödhjälp från civilförsvaret till Georgien. Förfrågan kom från NATO/EADRCC (Euro Atlantic Disaster Response Coordination) och norska utrikesdepartementet har gett en ram på 2,7 miljoner norska kronor för uppdraget. Den norska hjälpsändningen bestod av 1500 sovsäckar, 1000 yllefiltar, två 40 KW-dieselaggregat, 18 uppblåsbara tält och 20 bärbara länspumpar. Materielen kommer från olika civilförsvarsförråd i sydnorge.

Italien skickade idag en last med tält, filtar, kläder och nödutrustning tillsammans med fyra hjälparbetare. Distributionen sker under övervakning av hjälparbetarna och i samråd med de georgiska myndigheterna. Nödhjälpen uppgår till 385.000 USD.

Löften om ekonomiska bidrag gavs redan i fredags till den georgiska regeringen för hjälp till västra Georgien av den amerikanska ambassaden i Tbilisi. Löftena omfattar 50.000 USD. Även Azerbajdzjan har gett utfästelser om stöd till Georgien omfattande 100.000 USD, alltså dubbelt så mycket som USA.

Hittills har ingen information om svensk hjälp nått fram till oss!

Många broar, vägar och hundratals kraftledningsstolpar förstördes samtidigt som mer än 3000 personer evakuerades från distrikten Lentekhi, Mesti, Tsageri and Tskhaltuba i västra Georgien till följd av översvämningarna 25-28 april som var de värsta under de senaste 20 åren.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap

Sivilforsvaret


kommentarer