Blogg gratis Logga in

8 Feb, 2007

Georgiens främsta violinist uppträder i Finland

Skrivet av georgien 07:23 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Kultur

Liana Issakadze - Georgiens främsta violinist

Georgiens främsta violinist, Liana Isakadze, ger en konsert tillsammans med Joensuus stadsorkester i staden Joensuu i norra Karelen, tillhörande östra Finlands län, den 19 april 2007. Musikerna framför stycken av den finske mästarkompositören Jean Sibelius och den väkände tyske tonsättaren Johannes Brahms. Konserten ges i Kareliasalen med start kl. 19.00. Dirigent är Hannu Koivula som till vardags är konstnärlig ledare och chefsdirigent för Västerås Sinfonietta.

Lianas meritlista är lika lång som vägen till Kina och hon är en mycket uppskattad och älskad person i Georgien och på många håll i världen. Hon är en välkänd internationell musiker och välgörenhetsmänniska och har arrangerat flera stora musikfestivaler runt om i världen. Under den senaste Sibeliusfestivalen var hon också huvuddomare och en bättre violinvirtuos med sådan erfarenhet kan man knappast hitta. Liana fyllde sextio år i somras och har spelat violin i femtio utav dessa.

Till sommaren, 21 augusti – 1 september 2007, arrangerar hon åter igen en internationell violintävling i Ryssland för ungdomar mellan 15 och 29 år. Även i år tävlar man ombord på ett fartyg på rutt längs floden Volga och de historiska städerna nordost om Moskva. Finalen äger rum i musikhuset i Moskva.

Det dröjer nog inte länge innan det stundar ett besök även i Sverige.

Läs mer:

Liana Isakadze

Joensuu

Västerås Sinfonietta


kommentarer