Blogg gratis Logga in

20 Jan, 2007

Elene Gedevanishvili till EM i konståkning i Warszawa

Skrivet av georgien 14:27 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Sport

Den unga georgiska konståkerskan Elene Gedevanishvili under Olympiska spelen i Torino 2006

Elene Gedevanishvili deltar i EM i konståkning i Warszawa som äger rum den 23-28 januari 2007. Elene har haft en turbulent höst och hon och hennes familj har ofrivilligt varit en bricka i den rysk-georgiska konflikten, då hennes mamma deporterades från Moskva i oktober. Då valde Elene och hela hennes familj att lämna Ryssland. Hennes tränare i Moskva, den berömda Elene Vodorezova, som fört henne till en konståkare av världsklass kommer därför inte längre att kunna träna henne. I stället har hon tränats i Estland av Anna Kondrashova och Elene har sedan varit på träningsläger i en månad vid ryska konståkarskolan i New Jersey i USA.

Den unga georgiskan, som kom på en tionde plats i OS 2006, vann överlägset både i korta programmet och damernas fria i den prestigefyllda konståkartävlingen Karl Schäfer Memorial Tournament i Wien mellan den 11 och den 14 oktober 2006.

Hon har även tilldelats den högsta utmärkelse någon kan få, den georgiska hedersorden, vid ett besök i Georgien i slutet av oktober.

Nu stundar Europamästerskap och vi önskar henne lycka till!!

Resultat

Karl Schäfer Memorial

Elene Gedevanishvili

Elene Gedevanishvili

Radio Free Europe / Radio Liberty

Wikipedia


kommentarer