Blogg gratis Logga in

28 Feb, 2005

Förvirring i Imireti

Skrivet av georgien 20:38 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Politik

Imereti i västra Georgien

Landshövdingen i Imeretiregionen, Gia Getsadze, uppgavs först ha lämnat in sin avskedansökan med anledning av el- och vattenbristen i residensstaden Kutaisi, Georgiens andra största stad, samt för en omskriven kontrovers med en anställd på eldistributionsbolaget UDC. Strax därefter meddelade Getsadze att han ändrat sig, efter att ha övertalats att stanna kvar på sin post av president Michail Saakasjvili. Saakasjvili har nu beordrat energiminister Nika Gilauri och den nytillträdde premiärministern Zurab Noghaideli att göra något åt elbristen i landet.

Gia Getsadze utsågs till landshövding efter David Mumladze så sent som i september förra året, då Mumladze efter lokala protester fick sparken av president Saakasjvili för att ha misslyckats med att utveckla regionen.

Strax innan, i augusti, hade Financial Times utsett Imeretiregionen till framtidens OSS-region för sina infrastrukturprojekt, husbyggnationer och sjukhus, samt sin marknadsföringsstrategi, natur och kulturarv efter att ha förbättrat vägnätet, telekommunikationerna och restaurerat kommunala byggnader.

Till saken hör också att Gia Getsadze tidigare var vice inrikesminister och efterträddes av David Mumladze på den posten i samband med landshövdingebytet.

Ja, inte är det lätt att förstå sig på det här. Det kanske är nåt politiskt.

Läs mer om Imeretiregionen:

Imeretiregionen

Läs mer om Kutaisi:

Kutaisi

kommentarer