Blogg gratis Logga in

24 Jul, 2006

Program om Expedition Vittfarne sänds på Rioni TV

Skrivet av georgien 13:01 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Kultur

Expedition VittfarneEtt 45 minuter långt program om den svenska vikingaexpeditionen som gick genom Georgien sommaren 2004 sänds nästa vecka, preliminärt måndagen den 31 juli kl. 17.00, över den regionala TV-stationen i västra Georgien, Rioni TV, som har omkring 1 500 000 invånare i sitt täckningsområde. Programmet innehåller intervjuer och kommentarer om och kring expeditionen och vikingahövdingen Ingvar den Vittfarnes resa i början av tusentalet samt information om arkeologiska undersökningar av möjliga vikingalämningar som genomfördes av Gunilla Larsson från Uppsala Universitet i samarbete med georgiska historiker och arkeologer sommaren 2005.

Programmet kommer att sändas i repris över Rioni TV under hösten, troligen vid flera tillfällen. TV-studion ligger centralt belägen i Kutaisi, Georgiens näst största stad och tidigare huvudstad i kungadömet Kolchis och i kungadömet Imereti.

Vi träffade även Kustaisis borgmästare, Giga Chogovadze, som också fick en kort resumé om Expedition Vittfarne och om expeditionens besök i Kutaisi 2004 av expeditionens beskyddare i Kutaisi, direktören för Kutaisis stadsbibliotek, Giorgi Shavgulidze.

Sveriges Television sände på nytt dokumentären om Expedition Vittfarne på SVT24 och SVT Europa i samband med den georgiske presidentens besök i Dalarna i slutet av juni 2006.

Föreningen Vittfarne

Vittfarne - Filmen

Rioni TV

Kutaisi

Imereti


kommentarer