Blogg gratis Logga in

26 Aug, 2008

Tonläget skärps mellan Ryssland och väst

Skrivet av georgien 20:49 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (1) | Trackback Trackbacks (0) | Politik

The Great Game

Med anledning av Rysslands erkännande av Sydossetien och Abchasien som självständiga stater har den redan svåra politiska situationen i Georgien förvärrats. Fokus har nu förflyttats från konflikten mellan Georgien och utbrytarrepublikerna till ett ställningskrig mellan öst och väst. Fortsättningen på the Great Game har nu blommat ut till fullo och tonläget har skärpts väsentligt under dagen. Rysslands besvikelse över erkännandet av Kosovo har nu lett till en vedergällning. Det politiska spelet kan nu eskalera till en direkt konflikt mellan Ryssland och flertalet västländer. Vi vädjar till besinning och att inte låta era politiska ambitioner leda till ytterligare nederlag för fred och frihet. Det är ändå bara vi, det vanliga folket, som får lida. Än finns tid att avstyra den fullständiga katastrofen, men då krävs att vi vanliga människor får tala och framföra våra åsikter, istället för statskontrollerad media.

Ingen av parterna i den nuvarande konflikten har gjort sig kända för att följa folkrättsliga regler eller uppfylla tillstymmelse till minimimått enligt överenskomna regler och bestämmelser för mänskliga rättigheter.

“When everyone is dead, the Great Game is finished. Not before.” - Rudyard Kipling

Aktuella länkar om krisen:

Utrikesdepartementet

Metro News

Regeringen

Aftonbladet

SR Radio Gotland

YLE

E24

Sveriges Radio

The Great Game


kommentarer

Till skillnad från vad de flesta tror, handlar inte den här konflikten egentligen om Sydossetien. Glöm Ossetien helt för ett tag. Låt oss sikta in oss på Ryssland och Amerika. Amerika är en världsmakt på uppenbar nergång. Ekonomin är i sank, krigen i Afghanistan och Irak har varit misslyckanden, de etniska sammandrabbningarna håller på att nå sin kulmination, och landet i sin helhet befinner sig på Spenglers "tack-och-adjö"-stadium. Amerika håller på att falla. Under tiden växer och expanderar den ryska jätten i Öst. Den försöker uppenbarligen återfå sin forna sovjetiska storhet och erövringen av forna baltiska områden är därför en självklarhet. Ja, det ligger olja och naturgas i dessa områden, men den geopolitiska infallsvinkeln är inte tillräcklig för att vi ska förstå varför Ryssland och Amerika är fiender just nu.

http://www.anus.com/tribes/snus/archive/2008-08-30/Ryssland_m%C3%B6ter_Amerika_i_nytt

Skrivet av Realist 04 Sep 2008, 21:29