Blogg gratis Logga in

12 Aug, 2008

Bräcklig vapenvila uppnådd

Skrivet av georgien 23:28 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (1) | Trackback Trackbacks (0) | Politik

Bräcklig vapenvila uppnåd

Ryssland uppgav i morse att ett eldupphör inletts och att en villkorad vapenvila gäller under förutsättning att vidare angrepp inställs. Obekräftade uppgifter gör gällande att sporadiska incidenter förekommit även efter detta.

Vi uppmanar alla parter att avstå från vansinnigheter och omedelbart avbryta alla strider och att inte bryta vapenvilan. Alla fientligheter måste omedelbart upphöra och samtliga åtaganden enligt internationella konventioner om krigs förande, folkrättsliga regler samt överenskomna regler och bestämmelser om mänskliga rättigheter måste efterlevas.

Vi understryker att det bara handlar om ett eld upphör och att inget fredsavtal kommit till stånd ännu. Samtliga tidigare varningar, råd och rekommendationer kvarstår tills vidare.

Georgien inleder en tre dagars landssorg samtidigt som Ryssland inleder 13 dagars landsorg med anledning av händelserna i Sydossetien.

Vi uppmanar samtliga parter att helt avhålla sig från provokationer och att följa internationell rätt och avtal i minsta detalj.

Ett återupptagande av kriget kommer att få katastrofala följder.


kommentarer

Litte grann om det kriget på engelska:
http://blogs.mail.ru/mail/shakhidi_tabriz/5EE041CCAF5ABD8.html

Skrivet av gubbe 15 Aug 2008, 13:13