Blogg gratis Logga in

9 Jun, 2008

Äventyrare från Sverige cyklar till Kina via Georgien

Skrivet av georgien 23:32 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (1) | Trackback Trackbacks (0) | Allmänt

Stefan Pinckney från Stockholm anländer till Istanbul den 30 juni 2008 för att möta upp Nicklas Lautakoski hemmahörande i Katrineholm för att därefter cykla till Kina. Nicklas startade den långa cykelturen mot Kina redan den 25 mars 2008 från staden Porto i Portugal i sällskap med Albin Isaksson från Jönköping och de har nu nått fram till Istanbul, en resa som tog totalt 74 dagar. Albin ska i dagarna resa hem till Sverige och sedan tar Stefan över stafettpinnen för den resterande delen av resan som går vidare genom Turkiet, Georgien, Armenien, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tadjikistan, Kirgizistan med OS-staden Peking i Kina som slutmål.

Cyklisterna beräknas nå Georgien sista veckan i juli och färden genom landet kommer sannolikt att gå genom Akhalkalaki, Tsalka, Kazreti och eventuellt via Tbilisi. Via resedagböckerna på deras webbsidor kan man se hur långt de nått och när de kan förväntas nå fram. Äventyrarna kommer säkerligen att vålla stor uppmärksamhet i Georgien med sina cyklar, då cykeltrafiken är nästan obefintlig där. Det är den däremot inte i Kina och en del tänker säkert på Katie Meluas sång Nine million bicycles in Beijing.

De uthålliga pedaltramparna har också egna ideella målsättningar för expeditionen. Nicklas vurmar för miljöfrågor och Stefan stödjer krigsdrabbade barn. Många av länderna de färdas igenom har ju upplevt krig eller interna konflikter och brottas med svåra miljöproblem. Stöd Nicklas i hans miljöengagemang och hjälp Stefan att stödja krigsdrabbade barn via webbsidorna.

Lycklig resa och kör försiktigt!

Adventureblaze

Nicklas Lautakoski

Resedagboken

Artiklar och andra cykeläventyr under läs mer!


Radio Sörmland

Östnytt

Metro

Katrineholmskuriren

Upsala Nya Tidning

Folket

Upsala Nya Tidning

Katrineholmskuriren

---------------------------------------------------

Tvärs över jorden ..... på cykel

Tre grabbar. Sju tidszoner. X länder.

Cykelresan

Rapporter från cykelresan

kommentarer

oj....
Och jag som cycklade 12 mil och blev skinnflådd därbak :=
bra jobbat
P
http://www.elorama.se

Skrivet av pierre 11 Jun 2008, 14:49