Blogg gratis Logga in

27 Maj, 2008

Anchiskhatikören till Stockholm i augusti

Skrivet av georgien 22:08 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Kultur

Anchiskhatikören från Georgien

I sommar anländer den berömda Anchiskhatikören från Georgien till Sverige för att delta i Vox Pacis, fredens röst, ett ekumeniskt körverk som gynnar fred, försoning och mänskliga rättigheter. Körfestivalen Vox Pacis äger rum på Skeppsholmen i Stockholm och framförs fem kvällar i rad mellan den 19 och 23 augusti 2008, kl. 20.30-23.00. Skeppsholmens samtliga kulturinstitutioner kommer sannolikt att delta i den gemensamma fredsmanifestationen.

Man räknar med omkring 400 medverkande från ett 15-tal kulturer som bjuder på körsång, solister, dans och musik. Biljetter till evenemanget Vox Pacis beställs genom Ticnet.

Vill man se Anchiskhatikören innan det stora evenemanget kan få ett smakprov redan den 15 augusti då man gör en långkonsert kl. 17.00-23.00 i Sofia kyrka på Södermalm i Stockholm. Representerade länder är åtminstone Tibet, Libanon, Israel, Georgien, Estland, Palestina, Frankrike, Indien, Egypten, Kina, Marocko, Spanien, Norge och Finland.

Den 17 augusti kl. 18.00 ges ytterligare en konsert i Sankta Maria Magdalena kyrka, även den belägen på Söder på Bellmansgatan 13. Vid det här tillfället uppträder man tillsammans med den indiska kören Bhakti.

Anchiskhatikören

Om Anchiskhatikyrkan

Mitt i Musiken

Kyrkans Tidning

Sofia kyrka

S:ta Maria Magdalena kyrka

Vox Pacis


kommentarer