Blogg gratis Logga in

16 Mar, 2009

Katie Melua på ny skandinavisk turné

Skrivet av georgien 06:15 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Kultur

Katie Melua från Georgien

Storsäljande Katie Melua från Georgien gör en ny turné med uppträdanden bland annat i Norge och Danmark i sommar. Hennes turnéplan i Skandinavien 2009 ser i nuläget ut som följer:

Norge
29 juli Wrightegaarden i Langesund
31 juli Keiservarden i Bod
ø under Nordland musikkfestuke

Danmark
2 augusti M
ølleparken i Sønderborg
29 augusti M
ølleparken i Sønderborg under Sønderborg Open Air 2009

Katie säljer skivor som aldrig förr och belönades i slutet av januari med nya priser från den paneuropeiska organisationen IMPALA som håller koll på skivförsäljningen för självständiga skivbolag. Hon erhöll då ytterligare ett platinumpris för sin skiva The Katie Melua Collection, vilket innebär över 1,5 miljoner sålda skivor. För sin skiva Pictures fick hon en dubbel platinum 2007, det vill säga mer än 3,5 miljoner sålda ex, och är därmed ohotad på försäljningstoppen. Dessutom fick hon ytterligare ett guldpris för sin duett tillsammans med framlidna Eva Cassidy med skivan What a Wonderful World som gavs ut som julskiva 2007 där inkomsterna donerades till välgörenhet i samarbete med det brittiska Röda Korset. Vi får därmed gratulera till framgångarna och önskar henne lycka till i sitt frivilligarbete som utnämnd ambassadör för Rädda Barnen.

Tack Katie!

Wrightegaarden

Nordland Musikkfestuke

Sønderborghus

Platinumpriset

Julskivan

Katie Melua & Eva Cassidy

Katie Melua


10 Mar, 2009

Lisa Batiashvili till Norge

Skrivet av georgien 17:39 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Kultur

Lisa Batiashvili från Georgien

Den mångfaldigt prisbelönta georgiska violinvirtuosen Lisa Batiashvili deltar i Risör Kammarmusikfestival i sommar. Risør Kammerfest är det riktigt stora evenemanget för klassisk musik i Norge och direktsänds i norsk radio, NRK Klassisk. Staden Risør i Aust-Agder fylke är beläget på den norska sydkusten (Sørlandet), mitt emellan Kristiansand och Oslo.

Kammarmusikfestivalen pågår 23-28 juni 2009 och programmet offentliggörs i sin helhet den 16 april 2009.

I mitten av maj gör också Lisa en kammarmusikturné till Spanien, Tyskland och Luxemburg tillsammans med den norske cellisten Truls Mørk och den franska pianisten Hélène Grimaud. Det blir säkert en höjdare även det.

Lisa Batiashvili

Risør Kammerfest

Risør

Om Lisa Batiashvili

Nippon Music Foundation

Telegraph

Dokumentär om Lisa


10 Mar, 2009

Ensemble Rustavi till Danmark

Skrivet av georgien 08:22 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Kultur

Rustavikören från Georgien

Den 8 maj 2009 uppträder Ensemble Rustavi, Georgiens mest berömda kör och dansensemble, i Århus i Danmark. Det blir en av höjdpunkterna under den årliga SPOR-festivalen och uppträdandet sker sannolikt utomhus. Kören bildades redan 1968 av Enzor Erkomaishvili och har därför hunnit med att göra över 3000 uppträdanden i mer än 50 olika länder. Det var också genom Rustavikören som Hamlet Gonashvili, Georgiens röst, fick sitt genombrott.

SPOR-festivalen ändrar ständigt skepnad och inramning. Förra året genomfördes festivalen som en 24-timmarsfestival med uppträdanden dygnet runt. I år genomförs festivalen mer traditionellt med mängder av uppträdanden under tre dagar. SPOR 2009 pågår 7-9 maj 2009. Det här får man bara inte missa!

Ensemble Rustavi

SPOR 2009

Ensemble Rustavi

You Tube


9 Mar, 2009

Vin från Georgien i Systembolagets fasta sortiment

Skrivet av georgien 06:41 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Allmänt

Nytt georgiskt vin på Systemet från den 1 april 2009

Den första april 2009 introduceras ett nytt georgiskt vin på Systemet. Den här gången är det ett rött torrt vin från 2007 av den välsmakande druvan Saperavi. Vinet produceras i det berömda vindistriktet Kakheti i östra Georgien av Schuchmann Wines som snart lanserar vinet på utställningar och mässor flera håll i Europa.

Schuchmann Saperavi
Varunummer 6024
Leverantör Bornicon & Salming
Lanseringsdag är den 1 april 2009
Pris 79:-

Vinet passar särskilt bra till grillat kött eller fågel och kommer att finnas i Systembolagets fasta sortiment minst ett år framåt.

Till hösten planerar Systemet att också ta med ett vitt georgiskt vin i det tillfälliga sortimentet.

Systembolagets beställningssortiment

Schuchmann Wines

Bornicon & Salming