Blogg gratis Logga in

27 Apr, 2008

Katie Melua till kulturhuvudstadsfirandet i Stavanger

Skrivet av georgien 09:30 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Kultur

Katie Melua från Georgien

Georgiens stora popstjärna, Katie Melua, uppträder på kulturfestivalen i Dalane den 16 augusti 2008. Uppträdandet äger rum i det stora dagbrottet Titania i Sokndal, beläget mellan Egersund och Kristiansand på norska västkusten.

Kulturfestivalen i Dalane är ett av programinslagen i firandet av Stavanger som Europas kulturhuvudstad 2008. Dalane kulturfestival pågår från den 1 augusti till den 4 september 2008.

Dalane kulturfestival

Stavanger 2008

Aftenposten

Dalane Tidene

Grand Hotel Egersund

Sokndal kommune

Biljetter

Katie Melua

Stavanger - Europeisk kulturhuvudstad 2008

-->

Sfalt Directory

Asdeh web directory

Blogs Directory

Alna directorio Web

Melbal Link Directory

Tlinks.net - Free Link Exchange


21 Apr, 2008

Parlamentsval eller krig i Georgien

Skrivet av georgien 10:51 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (3) | Trackback Trackbacks (0) | Politik

Parlamentsval i Georgien kommer att hållas den 21 maj 2008. Det vill säga om inte kriget brutit ut innan dess. Ryssland utmanar Georgien genom sitt närmande till utbrytarrepublikerna och den sittande regeringen i Georgien kommer att göra sitt yttersta för att provocera fram en konflikt i Abchasien för att vinna valet. Att vinna parlamentsvalet är viktigare för den georgiska regeringen än att hålla Georgien utanför krig. Ryssland kommer inte att förbli passiva vid ett krigsutbrott och Georgien kommer säkerligen att straffas hårt och en gång för alla. Det blir storstryk. Något internationellt stöd, mer än i ord och amerikanska vapen, ska inte påräknas för Georgien.

Inget NATO, inget EU, ingen återförening av utbrytarrepublikerna, men en stor och mäktig fiende i norr är facit av Saakashvilis politik. Georgiens väljare får ett lätt val den här gången.

Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) kommer som vanligt att ha valövervakare och observatörer på plats. Sverige bidrar med tre valövervakare och 15 valobservatörer. Hoppas att de internationellt utsända gör ett bättre jobb den här gången än under det senaste presidentvalet som ägde rum den 5 januari 2008.

Så här långt är tre block och nio partier registrerade för deltagande. Det slutliga antalet kommer att aviseras under dagen. Idag är det också sista möjligheten för partier och block att nominera sina kandidater till parlamentet.

Förläggningen av valdagen till den 21 maj kommer med all säkerhet att spoliera det georgiska intresset för Eurovisionsschlagerfestivalen i Serbiens huvudstad Belgrad som har sina tävlingsdagar den 20, 22 och 24 maj.

Partier och block

Valportal

OSSE - ODIHR


20 Apr, 2008

Stora veckan har inletts med Palmsöndag

Skrivet av georgien 09:43 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (1) | Trackback Trackbacks (0) | Religion

Jesus Kristus

Idag är det Palmsöndag enligt ortodoxa kalendrar. Palmsöndagen eller bzoba som den kallas på georgiska firas till minne av Jesu intåg i Jerusalem, då människorna hälsade honom välkommen med palmkvistar i händerna. I Sverige ersattes palmkvistarna av sälg och vide medan man i Georgien använder sig av kvistar av buxbom.

Stora veckan är sista veckan i fastan och sträcker sig från Palmsöndagen till Påskaftonen och firas till minne av Kristi lidande och död på korset. Veckan är väl mer känd som Stilla veckan, Dymmelveckan, Passionsveckan eller Tysta veckan och räknas som kyrkans viktigaste högtid.

Den ortodoxa påskdagen infaller i år den 27 april. Inte förrän 2010 firas påsken samtidigt i öst och väst, eller enligt gamla och nya kalendrarna.

bzobas gilocavt yvelas!

Stilla veckan

Georgiska patriarkatet

Finska Ortodoxa Församlingen i Sverige

Buxbom

Bibeln


4 Apr, 2008

Stora framgångar för Georgien i brottnings-EM i Tammerfors

Skrivet av georgien 16:00 | Permalink Permalink | Comments kommentarer (0) | Trackback Trackbacks (0) | Sport

EM i brottning i Tammerfors 1-6 april 2008

En hel rad medaljer av guld och silvervalör har redan tilldelats Georgiens brottare i Europamästerskapet 2008 och då har tävlingarna knappt startat. Även Sverige har tagit medaljer av samma valörer på damsidan. Följ brottarnas fortsatta kamp i finländska Tammerfors via radioporten, sportnytt och på webben.

EM i brottning i Tammerfors

Internationella Brottningsförbundet

Svenska Brottningsförbundet